Pagina's

zondag 20 oktober 2013

2 herfstrecepten

Autumn'ness

We kunnen het allemaal wel zien en voelen, het is al een tijdje herfst!
Herfst heeft zijn voordelen en ook zijn nadelen. 1 van de voordelen is toch wel dat ik jarig ben in de herfst. Jullie mogen mij op 15 november feliciteren. :)
Ik heb vandaag 2 heerlijke recepten voor jullie, voor in de herst!
Het zijn 2 heerlijke recepten, dus lees lekker verder!


1. Aut-yum leaves

Aut-yum Leaves

Ingrediënten:

1 ei
1 theelepel water
bereid pasteikorst (klik hier voor de recept hiervan)
mini chocolade chips (mag ook chocoladepasta zijn)
pindakaas chips (mag ook pindakaas zijn)
ruwe suiker (normale suiker kan ook)
meel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven op 375°. Klop een ei met een theelepel water en zet het opzij.

2. Doe een beetje meel op de plek waar jij werkt. (bijv. dienblad, snijplank, aanrecht)
Rol dan de pasteikorst met een dikte van 1/8 inch. (1 inch = 2.54 cm)
Gebruik een groot blad-vormige koekjesvorm en maak zoveel mogelijk blaadjes met de vorm.


3. Op elk blaadje doe je 4 theelepels mini chocolade chips of pasta. Het zelfde geld voor de pindakaas chips of normale pindakaas. Je smeert het niet helemaal uit, maar je laat de randen voor ongeveer 1/2 inch leeg. (1 inch = 2.54 cm)
Op de rand moeten wij namelijk de geklopte ei (met water) smeren, zodat wij de ander blad erop kunnen 'plakken'. 1 koekje bestaat dus uit 2 blaadjes.

4. Het opgeklopte ei (met water) gebruiken wij ook voor de bovenkant van de koek. Daarna sprinkelen wij de (ruwe) suiker op de koek. Dit proces herhalen wij bij alle blaadjes.

5. Doe de koekjes niet zonder bakpapier in de oven. Doe de koekjes in de oven wanneer de oven is voorverwarmd en wacht tot de koekjes mooi goodbruin zijn geworden, dit duurt ongeveer 12 minuten. Wanneer de koekjes zijn gebakken, haal je ze uit de oven en wacht je tot dat ze afgekoeld zijn. Eet smakelijk!

1. Creamy Pumpkin Pie with Cranberry Topping

Creamy Pumpkin Pie With Cranberry Topping

 

Ingrediënten:

4 gram roomkaas (verzacht)
1/2 cup (witte) suiker
1/2 cup lichtbruine suiker
3 eieren (kamertemperatuur)
1/2 theelepel vanille extract
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel grond nootmuskaat
1/2 theelepel grond gember
1/4 theelepel zout
1 1/4 kopjes stevig verpakt pompoen puree of ingeblikte pompoen
3/4 cup lichte room
9-inch (1 inch = 2.54 cm) bereid pasteikorst (klik hier voor de recept hiervan)
1/4 cup sinaasappelsap
2 theelepels maïszetmeel
0,50 liter cranberrysaus (grote veenbes)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven tot 191º. Met behulp van een elektrische mixer, meng je de roomkaas in een grote mengkom om het verder te verzachten.
Voeg dan 1/2 cup witte en bruine suiker bij het mengsel en mix het weer door. Als dat klaar is, klop je de 3 eieren, 1 voor 1. Dit wordt de buitenkant.

2. Pak nu nog een mengkom, maar dit keer is het voor de vulling. Voeg de vanille-extract, specerijen, zout, pompoen en room en meng dit op een lage snelheid totdat het glad is.

3. Pak nu een bak(/spring)vorm en vet het in met boter of gebruik een bakspray. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
Nu verspreid je de vulling over het deeg en ten slotte doe je de 1/3 deel vam het deeg er bovenop.


4. Nu zet je de springvorm in de oven (op de middelste rek) voor ongeveer 30 minuten. Verminder nu de hitte aan 177º en blijf bakken todat de taart iets luchtiger en harder wordt langs de randen. Let er ook op dat de middelste gedeelte van de cake niet plakkerig/vloeibaar is. Wanneer dat goed is gebakken kan de cake uit de oven.
(TIP: Pak een satéstokje en prik hem in de cake, het liefst is het midden waarvan de kans is dat hij nog niet is gebakken. Is de stokje niet plakkerig wanneer je hem eruit haalt? Dan is de cake goed gebakken! Is de cake wel plakkerig? Dan moet de cake nog even door bakken in de oven!)
 

5. Terwijl de cake gaat afkoelen, bereiden wij de topping! Meng de sinaasappelsap en de maïszetmeel glad in een pan. Giet daarna de cranberrysaus bij het mengsel en roer het door. Breng dan het mengsel aan de kook op een matig vuurtje, roer het geheel door voor een minuut. Na een minuut haal je de pan van het vuurtje en laat je het ongeveer 10 minuten afkoelen.

6. Giet 1,5 cup van de topping over de taart en verspreid het op de hele taart en vergeet hierbij de randjes niet! De overgebleven topping doe je in een kom. Voor het opdienen doe je de taart voor 15 minuten in de koelkast. De overgebleven topping ga je er ook bij serveren voor de mensen die misschien wel meer topping willen op de taart! 
De taart maakt 12 porties. Eet smakelijk!

Dat waren dan de 2 heerlijke recepten! Beiden recepten zijn nog lekkerder met een kopje thee!



Four seasons: Autumn | via Tumblr

Ga jij de recepten uitproberen? xx

12 opmerkingen:

  1. Oh ziet er lekker uit zeg allebei :)! De koekjes lijken me wel een precies werkje trouwens.
    Liefs, Demi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke recepten.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allebei ziet er superlekker uit alleen mij lijkt de aut-yum leaves toch het lekkerst! Die ga ik zeker een keer maken :)
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke recepten! ik vind je blog erg leuk, ik volg je nu :)

    Liefs

    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooh, die taart lijkt me zo lekker! Ga ik echt een keer proberen!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die herfst blaadjes zien er zooooo leuk uit. Die ga ik een keer maken denkik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er erg lekker uit!

    xx Mounia
    www.nonchalantrebel.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo leuk! Ik hoop dat ik nog tijd heb in de vakantie daarvoor! XO

    p.s. op mijn blog valt €25,- shop tegoed te winnen! klik hier!

    BeantwoordenVerwijderen

lief dat je een reactie wil achterlaten. ♥