Pagina's

maandag 6 april 2015

3 makkelijke recepten voor Pasen

Happy Easter 🐣
Bron foto: WeHeartIt

Allereerst: Fijne Pasen! Ik hoop dat jullie vandaag een hele gezellige dag zullen hebben met de familie. Ik zelf vier geen Pasen maar heb vandaag wel 3 heerlijke recepten voor een Paasontbijt/brunch/lunch.
De recepten (en ook de foto’s!) heb ik niet zelf verzonnen maar komen van de Allerhande site van de Albert Heijn.
Het zijn 3 heerlijke (vegetarische!) recepten. Makkelijk, snel en heerlijk!



1. Supersnelle ontbijttaart
    Lunch – 6 personen - 425 kcal voedingswaarden - 10 min. Bereiden - 10 min. Oventijd
 



Ingrediënten

1 pide (Turks brood)
250 g aardbeien
250 g mascarpone (zachte roomkaas)
4 el lemon curd (pot 320 g)
2 takjes verse munt
125 g frambozen
150 g bramen
125 g blauwe bessen
2 el suiker

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de pide horizontaal doormidden en rooster ca. 10 minuten in de hete oven. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Meng in een kom de mascarpone met de lemon curd.

2. Bestrijk beide helften van de pide met het mascarponemengsel. Beleg het brood met de aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Beleg het brood met de aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Bestrooi met de suiker en munt. Eet smakelijk!

Wat een heerlijk recept! Een taart als ontbijt? Yes please! Ik ga dit recept zeker proberen!

1. Bloemkool kikkererwten-salade

    
Lunch – 4 personen - 290 kcal voedingswaarden - 20 min. Bereiden

Bloemkool-kikkererwtensalade

Ingrediënten

1 bloemkool
2 el arachideolie
2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
75 g rozijnen
1 rode peper
15 g koriander
400 g kikkererwten
100 ml Griekse yoghurt
2 tl kerriepoeder
2 el kraanwater
100 g babyspinazie

Bereidingswijze

1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de geelwortel 30 sec. op laag vuur. Voeg de bloemkoolroosjes, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de rozijnen erdoor.

3. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander grof. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de rode peper met de helft van de koriander, de yoghurt, de kerriepoeder en 2 el water tot een dressing. Schep de kikkererwten erdoor.

4. Verdeel de bloemkool over de bodem van de potten. Verdeel achtereenvolgens de spinazie en kikkererwten erover en bestrooi met de rest van de koriander. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

Combinatietip: Lekker met naanbrood (Patak's).
Bewaartip: Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.
Serveer de salade voor mij maar met een naanbrood! Ik ben gek op zulke salades en naanbrood maakt mij helemaal blij! Het is een heel klein beetje pittig, maar daar hou ik wel van!

1. Zomerfruitsmoothie met amandelmelk
    Ontbijt – 4 personen - 185 kcal voedingswaarden - 5 min. Bereiden



Ingrediënten

250 g zomerfruit (diepvries)
500 ml amandeldrink Original (pak 1 liter, Alpro)
50 g amandelen
4 el havermout
1 sinaasappel
1 tl honing

Bereidingswijze

Doe het zomerfruit, de amandeldrink, amandelen en havermout in de kom van een blender of keukenmachine en maal 1 min. tot een gladde smoothie. Pers de sinaasappel uit boven de kom en breng op smaak met honing. Maal nog 30 sec. en verdeel de smoothie over 4 glazen. Serveer direct.

Combinatietip: Lekker met kaneel.

Yummy! De kleur maakt mij al vrolijk! Dit is een hele gezonde en natuurlijke smoothie, ook erg handig voor de mensen die op dieet zijn.

Untitled
Bron foto: WeHeartIt

Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden. Laat mij in de reacties weten welke recept jullie favoriet is! Happy Easter! <3 xx

3 opmerkingen:

  1. Oeeh, klinkt lekker! Ik maakte gisteren ook smoothies voor het ontbijt :)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. AWW alsnog een leuke pasen!
    En deze gerechten zien er lekker uit, leuk om inspiratie uit te halen :)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen

lief dat je een reactie wil achterlaten. ♥