Pagina's

vrijdag 12 oktober 2012

een meisje heeft ook recht, toch?Nee, vandaag geen post over beauty, fashion of iets anders.
Ik wil even een stukje schrijven over een 14-jarige meisje genaamd Malala Yousuzai die voor de rechten van een meisje vecht in Pakistan. Veel van jullie hebben dit onderwerp zeker wel voorbij zie komen op de tv, radio of de krant. Voor de mensen die het verhaal niet hebben gevolgd .. :

De 14-jarige Malala Yousafzai uit Pakistan werd 9 oktober (2012) doelgericht in het hoofd geschoten door de Taliban. Malala strijdt al een paar jaar voor onderwijsrechten voor meisjes en blogde over haar leven in Pakistan. Haar dagboek kun je hier lezen.

Inmiddels is ze succesvol geopereerd, maar ligt nog steeds in coma.
Er is 70% overlevingskans, dus dat is ook erg goed nieuws.

De verdachten zijn inmiddels ook gepakt.Vandaag, 12 oktober bidt heel Pakistan voor het herstel van Malala.

Ik wou toch wel even stil staan op dit onderwerp, omdat wij Malala nodig hebben. Een meisje heeft recht op onderwijs, of op een baan. En Malala is een meisje die voor zulke meisjes vecht, en zelfs in gevaarlijke situaties terecht komt.

Hier in Nederland is ieder kind hetzelfde, jongen .. meisje het maakt niet uit.
Maar niet in alle landen is dat.
Zelf ben ik ook Pakistaans net als Malala en ben dus ook vaak naar Pakistan geweest. In sommige steden hebben meisje recht op onderwijs maar in sommige weer niet.

Ik ben niet de enige die even stil stond op dit onderwerp want de welbekende zangeres Madonna zong het lied Human nature voor Malala op haar concert.
Wat Madonna zei over dit onderwerp:

" This made me cry. The 14-year-old schoolgirl who wrote a blog about going to school. The Taliban stopped her bus and shot her. Do you realize how sick that is?"

Support education! Support women! - Madonna.


12 opmerkingen:

 1. Mooi artikel! Natuurlijk hebben meisjes ook recht!
  xx♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het gehoord. Echt te erg dat dit soort dingen gebeuren. Ze is veertien! De taliban is echt gestoord. Trouwens, bedankt voor je reactie op m'n blog! :)

  Liefs, Rosalinde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat erg zeg! Goed dat je even je aandacht er op richt en het ons verteld! Mooi artikel! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het inderdaad gehoord. Echt heel erg dat zulke dingen gebeuren. Ik word zo verdrietig over die verhalen uit zulk soort landen. Maar dan besef je ook wel weer hoe goed wij het eigenlijk hebben... Ik denk dat het ons ook weer een beetje met beide benen op de grond zet.
  Erg mooi artikel!
  Liefs, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goed artikel, het is weer eens wat iets diepers. Ik vind het echt heel erg en ik hoop dat ze het overleeft! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. echt goed dat je hier iets over schrijft! Had het ook gelezen en het is echt niet te begrijpen!
  Nathalie
  Misschien wil je meedoen aan onze giveaway?
  http://www.curlsandbags.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi artikel!! Malala staat echt symbool voor de strijd die meisjes moeten voeren om onderwijs en een beter leven te krijgen!!

  Helaas heeft de Taliban al aangekondigd dat ze haar alsnog willen doden, ik hoop dat Malala haar strijd kan voortzetten en alle meisjes wereldwijd recht krijgen op onderwijs!!

  Only girls can change the world!

  XX

  www.mystylecompany.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

lief dat je een reactie wil achterlaten. ♥