Pagina's

zondag 29 december 2013

Tips voor beginnende bloggers

spam-your-blog-2_large

Vaak krijg ik van meiden de vraag hoe je nou moet beginnen met bloggen.
Vroeger vond ik dat altijd moeilijk om te beantwoorden omdat ik zelf nog een beginnende beautyblogger was. Maar inmiddels ben ik al 3 jaar bezig met mijn blog en ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik nu echt een blogger ben.
Ik heb daarom een paar tips voor de beginnende bloggers.

Dit zijn tips die ik zelf heb ervaren en ook zelf heb gebruikt.

Stel allereerst de volgende vraag aan jezelf: Waarom wil ik nou bloggen?
Ik was begonnen met bloggen omdat ik heel erg veel van schrijven hield en daar hou ik nog steeds van. Beauty, fashion en lifestyle boeiden mij ook en ik besloot om daarover te schrijven. Ik schrijf artikels die mij leuk vinden en ik denk dat dat ook de belangrijkste tip is, blog over dingen die jezelf leuk vind want anders heb je er echt geen plezier in.

Als je wil beginnen met een blog voor gratis producten, bekend worden en handtekeningen uitdelen .. dan weet ik zeker dat je na een week het bloggen zat bent. Tuurlijk wilt iedereen met een blog dat zijn of haar blog heel groot wordt en dat mensen het vaker gaan bezoeken maar dan moet je ook je best doen.

Vanilla: ¿Qué llevo en mi make up bag? - RANDOM.

''Oke, ik wil nu een blog maken. Maar hoe doe je dat dan?"
Om te beginnen met een blog heb je wel een plekje nodig waar je jouw artikels gaat plaatsen. Blogger (mijn favoriet!) en Wordpress zijn volgens mij de beste sites. Ik heb geen ervaring met Wordpress maar wat ik wel weet is dat je bij Wordpress een standaard lay-out moet kiezen. Zelf houd ik ervan om zelf een lay-out te maken, dat is origineler en dan val je ook meer op.
Voor het maken van foto's zou ik ook een toestel kopen waarmee je scherpe foto's kan maken. Dat kan bijvoorbeeld je camera zijn maar tegenwoordig zijn er ook veel smartphones waarmee je scherpe foto's kan maken.

Als je blog er goed uitziet komen er ook veel bezoekers op jou blog.

Een naam voor je blog is ook erg belangrijk. Er zijn vele blogs met het woordje beauty in de blog naam dus ik zou voor iets origineler gaan. Je kan bijvoorbeeld je eigen naam verwerken in de blog naam of een woord dat je heel mooi vindt.

Een tip is dat je niet gelijk een domeinnaam moet kopen want stel je voor dat je toch niet zoveel bezoekers krijgt .. dan verspil je je geld. Een domeinnaam is handig wanneer je veel bezoekers krijgt. Zelf heb ik nog geen domeinnaam gekocht.

:)) Violeta | via Tumblr

"En dan? Wat moet ik nu doen?"
Bloggen, bloggen en nog eens bloggen! Maak voor jezelf een planning waar je schrijft wanneer je gaat bloggen en of er elke dag een artikel online gaat komen. Voor artikel inspiratie zou ik gewoon zelf of stap gaan. Neem niet teveel over van andere bloggers want dan ben je gewoon een copycat en kan je eigenlijk niet zelf bloggen. 

Voor bloggen is creativiteit erg belangrijk. Soms is het moeilijk, dat weet ik. Maar neem dan gewoon een break want na een tijdje zit je weer bomvol ideeën.
Ook is het handig als je een apart notitieboekje koopt voor het schrijven van ideeën voor je blog.

Artikels net als: What's in my bag, favorieten van de maand, shoplogs en tags zijn altijd makkelijk om mee te beginnen.
Search results for be your best self on imgfave
Mijn laatste overige tips zijn toch wel dat je social media echt moet gebruiken voor je blog. Tweet bijvoorbeeld als je een nieuw artikel hebt geplaatst. Gebruik Facebook en Youtube, zo komen er meer bezoekers op je blog!
Ook moet je de spam-artikels van andere blogs in de gaten houden. Soms mag je wel eens spammen in een artikel en dan moet je de kans gewoon pakken!

Zo en dit waren dan mijn tips voor een beginnende blogger. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Wees creatief en wees je zelf, dan komt alles goed!

Untitled

Wat is jouw belangrijkste tip voor een beginnende blogger? xx
 
Bron foto's: WEHEARTIT

8 opmerkingen:

 1. Goede tips! Vaak verwachten beginnende bloggers teveel. Het heeft gewoon tijd nodig en dan komt alles vanzelf. Het belangrijkste is dat je het graag doet. Leuke blog, ik volg je :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen. :) Kreeg zelf ook vaak de vraag 'Ja als ik een blog start krijg ik dan ook gratis producten?' Je moet inderdaad bloggen voor je plezier, niet voor die producten want die komen niet zomaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tips! Ik denk dat jezelf blijven toch wel het belangrijkste is! :)
  Liefs,
  Iris x

  BeantwoordenVerwijderen

lief dat je een reactie wil achterlaten. ♥