Pagina's

woensdag 23 oktober 2013

8 leertips

Vild, ville, vann

Je hebt over een week een biologietoets maar je weet gewoon echt niet hoe je het moet voorbereiden. Want altijd gaat het toch mis!
Nee! Dit keer gaat het toch goedkomen omdat Hafsah vandaag 8 leertips voor jullie heeft!
Zo haal je echt wel een voldoende voor die ene toets!

1. Plannen

Dit is echt de tip die je sowieso moet volgen om een voldoende te halen. Zonder een planning kom je echt niet bij een voldoende. Ik gebruik altijd een planning voor school en ook voor mijn blog. Een planning maken is echt niet moeilijk, je hebt alleen een papier en een pen nodig, super simpel!

2. Samenvatting maken

Vroeger dacht ik dat samenvattingen maken, tijdverspilling was. Maar nu denk ik er echt anders over. Wanneer je een samenvatting aan het maken bent, ben je bezig met het opslaan van dingen die je opschrijft. Je hoeft dan niet steeds een lap tekst te lezen maar een korte samenvatting die je zelf mag 'inrichten'. Zelf gebruik ik altijd kleurtjes, want dat vind ik zelf overzichtelijker.

3. Een goede omgeving

Leer bij een goede omgeving. Voor ieder persoon is zo'n omgeving verschillend. Misschien leer jij juist wel goed bij een plek waar het niet rustig is. Persoonlijk vind ik het fijn om bij een rustig
plek te leren.

4. Leer op het juiste moment

Leer niet een dag van te voren of in de nacht. Je moet altijd leren wanneer je fit bent, want dan sla je dingen sneller op. In de middag leer ik het beste.5. Breakes

Pauzes nemen is ook zo ontzettend belangrijk wanneer je leert. Je moet nooit een paar uurtjes achter elkaar gaan lopen leren. Zo onthoud je de stof niet goed en krijg je alleen maar hoofdpijn. Neem steeds een korte pauze na een uur. Wat ik altijd doe, is dat ik een korte pauze neem na elk paragraaf die ik heb geleerd.

6. Hulp vragen

Vraag om hulp als je iets niet begrijpt. Als je datgene wat je niet begrijpt gaat overslaan met de gedachte dat dat toch niet op de toets komt, haal je echt geen goed cijfer.
Neem desnoods bijles als het echt niet gaat, maar ik weet zeker dat je oudere broer/zus het vast wel weten! Heb je geen oudere broer of zus? Vraag het dan aan 1 van jouw ouders.

7. Mobiel, computer, tv UIT!

Zet alle dingen uit die jou kunnen misleiden tijdens het leren! Die ene leuke tv-programma kan je de volgende dag echt wel terugkijken via internet!

8. Herhalen

Herhalen, herhalen en nog eens herhalen! Lees de tekst eens een keer helemaal door.
Lees je samenvatting door en lees ook al je opgaves door! Als je alle dingen herkent, die je aan het lezen bent haal je echt wel een mooi cijfer!

Na de herfstvakantie heb ik ook 2 toetsen en al deze tips die ik aan jullie geef, ga ik ook gebruiken.
Volg al deze tips en ik weet zeker dat het jou dan gaat lukken! Geloof mij, je kunt het!

 
Wat is jouw beste leertip? xx

7 opmerkingen:

 1. Ik ben zo blij dat ik niet meer naar school hoef :P Zelf had ik wel altijd een goede manier om te leren. Ik begon met gewoon lezen, daarna met een lichte kleur markeren wat ik niet goed wist, daarna dat leren, dan een tintje donkerder markeren wat ik nog niet wist, weer leren en tot slot de laatste keer markeren met een andere kleur :P dat stampen.. En tot slot wat ik nog niet wist opschrijven
  Oh en van te voren maakte ik een samenvatting ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow hele handige tips, ik moet vandaag gaan leren, deze tips komen zeker van pas! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tips! Ik leer zelf altijd het beste in de avond, in de middag wil het bij mij gewoon niet.. Ik denk dat ieder voor zichzelf ook een beetje moet uitvinden wat het beste werkt bijvoorbeeld kwartier leren 5 minuten pauze. Gelukkig hoef ik ook nog even niet naar school haha. Ik ga ze gebruiken voor na de vakantie, liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel! Handige tips, ik heb volgende week toetsweek dus ik ga hier zeker wat aan hebben :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel handig om hier een artikel over te maken! Je hebt gelijk, dit zijn wel hele belangrijke tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig die tips, kan ze wel gebruiken tijdens m'n tentamens in Januari

  BeantwoordenVerwijderen

lief dat je een reactie wil achterlaten. ♥